Verborgen kansen voor een anders ontwikkelend kind

Ik laat je zien waar deze kansen te vinden zijn en hoe we jouw kind een stap verder kunnen helpen in zijn/haar ontwikkeling
Afspraak makenVertel me meer

Er zit méér in je kind, alleen “het komt er niet uit”

Je merkt dat je kind zich op één of meerdere vlakken anders ontwikkelt dan leeftijdsgenoten. En je vraagt je af hoe dat kan. Ondanks de extra tijd en energie die je in je kind investeert om het verder te helpen, lijkt het weinig of geen effect te hebben. Het voelt frustrerend, teleurstellend. Want je wilt je kind graag gelukkig zien en gunt het een kansrijke toekomst. Je maakt je zorgen over je kind en de toekomst, het voelt onzeker. Zou er echt niet meer mogelijk zijn?

Waar liggen kansen

Dat je kind zich anders ontwikkelt of anders reageert op bepaalde dingen, kan komen door de Sensorische Integratie van je kind. Dit betekent Prikkelverwerking, de manier waarop prikkels/informatie vanuit de zintuigen verwerkt worden, wat de basis vormt van de ontwikkeling van een kind. Zowel kinderen met als zonder “label” (bijv. Autisme, ADHD, Syndroom van Down etc.) hebben dit. Vaak lopen kinderen in deze basis vast, waardoor hun ontwikkeling stagneert. Zo kunnen een ontwikkelingsachterstand en andere hulpvragen ontstaan. Op de therapiepagina lees je meer over prikkelverwerking en staan er signalen/voorbeelden van een andere verwerking bij je kind.

Ieder kind is uniek, daarom kijken we samen waar kansen liggen voor jouw kind en wat je kind nodig heeft. Jij als ouder hebt straks tools die je zelf toe kunt passen. Door middel van SI-therapie (= Prikkelverwerkingstherapie), leert je kind beter met de prikkels om te gaan. Hierdoor kan hij/zij weer verder groeien en meer van zichzelf laten zien!

Over Inger

“Het moest zo zijn”. In 2014 kwam ik tijdens een leer/werkperiode bij het Curaçao Dolphin Therapy Center in aanraking met Sensorische Integratie (Prikkelverwerking), en het klikte: dit was voor mij! Het was zó inspirerend om te zien wat voor verschil het werken hieraan maakte in het leven van het kind en de ouders, dat ik dit zelf ook wilde laten zien! Sindsdien heb ik me verder gespecialiseerd op dit gebied tot inmiddels Prikkelverwerkingstherapeut. Mijn missie is om de kennis van Prikkelverwerking te vergroten bij, en het bieden van tools aan ouders en professionals.

Het is ontzettend gaaf om met anders ontwikkelende kinderen aan hun Prikkelverwerking te werken! De veranderingen die je ziet bij het kind en de blijdschap bij ouders dat ze nu tools hebben waar ze verder mee kunnen, zijn de dingen waar ik dit voor doe!

Ervaring van klanten

Inger heeft onze zoon met autisme, prikkelgevoeligheid en ontwikkelingsachterstand begeleid. Ze beschikt over kennis en ervaring op verschillende ontwikkelingsgebieden en wist op een speelse, doch doelgerichte manier uitstekend bij zijn verschillende behoeften aan te sluiten.

Haar tips en advies (bijvoorbeeld omtrent toepassen van diepe druk technieken van Sensorische Integratie) hebben enorm geholpen. Wekelijks werden er weer flinke stappen met hem gezet. Daar komt nog bij dat hij altijd blij was om haar weer te zien! Wij raden haar van harte aan.

Fam. Janssen

Inger heeft een aantal maanden elke week een paar uur met onze tienerdochter gewerkt. Zelfredzaamheid bevorderen middels spel, elke keer dat Inger kwam was het voor onze dochter een feestje.

Fam. Mooij

Mijn laatste blogartikelen over kansen

 

Heb je een vraag?

Stuur deze via het onderstaande formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in dit privacybeleid.