Jouw Kieskeurige Eter weer relaxter aan tafel
Ontdek de verborgen kansen die het verschil maken en ervoor zorgen dat je kind weer méér gaat eten en proeven! Afspraak makenVertel me meerHet eten bij je kind gaat moeizaam…
Je kind is nogal kieskeurig met eten, al langere tijd zelfs. Misschien stopte je kind “opeens” met eten of heeft hij/zij altijd al sterke voorkeuren gehad. Wat je ook doet, er verandert NIETS. Je ziet gewoon echt dat het eten een struggle is voor je kind en je wilt zó graag helpen. Het zou zo lekker zijn als hij/zij meer kon genieten, dat gun je je kind echt! Zodat je samen lekker uit eten kunt of je kind bij vriendjes kan blijven eten.
Waar liggen kansen voor jouw kind?
Je hebt al zoveel gezocht naar informatie, zoveel geprobeerd, professionals bezocht, alleen je komt maar niet verder met je kind… Super frustrerend!
Het voelt of je omgeving en professionals je niet begrijpen en je twijfelt soms aan jezelf of je wel echt ziet wat je ziet. “Heb ik zelf dan iets verkeerd gedaan dat hij/zij nu zo’n moeite heeft met eten?” vraag je je wel eens af. Vanuit de liefde voor je kind lukt het je om veel geduld en begrip op te brengen voor het anders eten, en toch voel je een bepaalde machteloosheid. Je wilt iets doen, een oplossing hebben!
Je zoekt verder. De tijd tikt door en je wilt zó graag begrijpen WAAROM je kind zo kieskeurig eet en wat je zelf kunt doen om je kind te helpen!
Ontdek dit in het Kieskeurige Eters Traject!
Over Inger
Hi, ik ben Inger! In 2014 leerde ik tijdens een leer/werkperiode bij het Curaçao Dolphin Therapy Center over verborgen kansen in de ontwikkeling van de mond. Wauw, wat gaaf zeg! Met een kleine aanpassing of oefening kon je al een enorm verschil maken bij een kind.
In 2017 specialiseerde ik mij verder bij Estasi in Ermelo en ontdekte ik dat er veel meer achter het eet”gedrag” zit dan dat wij op het eerste gezicht denken. Het is niet alleen wat je hoort en ziet, zoals “ik wil wél tomaat, maar geen komkommer” of het bord wegschuiven, het gaat zóveel verder!
Wat ik super gaaf vind, is dat er gewoon stappen zijn die je kunt zetten waardoor het eten wél weer gaat lukken! Ik laat je graag zien wat je kunt doen om je kind te helpen, en zo weer grip krijgt op de situatie rondom het eten!
Ervaring van klanten
Onze dochter heeft autisme, geen spraak, en vaste eet- en gedragsgewoontes. Onze ervaring is dat onze dochter door de gezichtstechnieken die Inger toepaste, meer open staat voor ander voedsel. En dat ook meer proeft en eet, daar waar ze voorheen alleen een voor haar bekend eetpatroon had.
Inger is zeer enthousiast en heeft veel geduld, wij zijn zeer tevreden.

Mijn laatste blogartikelen over kansen
Waarom FUN en een andere aanpak het verschil maken bij een Kieskeurige Eter
Waarom maken FUN en een andere aanpak het verschil bij een kind dat moeilijk of kieskeurig eet? Je leest het in deze blog!
Slapeloze nachten door een andere basis
Pfff weer een slapeloze nacht… Heeft jouw kind misschien ook slaapproblemen? Ontdek wat erachter zit en wat je kan helpen!
Stabiliteit en balans ontwikkelen zich vanuit de zintuigen
Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe belangrijk stabiliteit en balans eigenlijk zijn voor de ontwikkeling van je kind? In deze blog neem ik je mee in hoe deze functies zich ontwikkelen, wat je kind erdoor kan en waar je kind tegenaan loopt als dit zich anders ontwikkelt.
Leuke tips voor de kerstvakantie – Deel 2
In deze blog deel ik een aantal leuke én wellicht vernieuwende activiteiten die je met je kind kunt doen in de kerstvakantie!
Leuke tips voor de kerstvakantie – Deel 1
De kerstvakantie is aangebroken! Even tijd voor je gezin, maar wat ga je doen? In deze blog deel ik een aantal leuke tips voor activiteiten die je samen met je kind(eren) kunt doen.
Auti-kenmerken door prikkelverwerking
Kinderen laten soms Auti-kenmerken zien door problemen in de prikkelverwerking. In deze blog vertel ik je wat je kunt zien en welke mogelijkheden er zijn.
Help! Mijn kind wisselt veel in energie / emoties
Als je kind veel wisselt in energie/emoties, hangt dit vaak samen met de alertheid. In deze blog leg ik je uit wat dit is.
Eetproblemen bij kinderen door een andere prikkelverwerking
Wist je dat eetproblemen veel voorkomen bij kinderen die zich anders ontwikkelen? In deze blog vertel ik je wat de signalen zijn, welke rol de prikkelverwerking hierin heeft en wat je eraan kunt doen.
Oranjeschuim-challenge
Een leuke oranje activiteit die geschikt is voor ieder kind, ook voor kinderen die gevoeliger zijn voor prikkels! Doe je ook mee aan de challenge?
Heb je een vraag?
Stuur deze via het onderstaande formulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!