KANSEN-traject

Je ziet én weet wat je kind nodig heeft en kunt hier direct zelf op inspelen. De ontwikkeling van je kind krijgt een boost op alle gebieden!

Oké je weet nu wat je kind écht nodig heeft door het KANSEN-onderzoek, alleen…

t

Strategie toepassen

Tijdens het onderzoek hebben we besproken welke stappen voor jouw kind nodig zijn, hoe ga je hiermee aan de slag?

t

Geven wat nodig is

Je weet nu meer over wat je kind écht nodig heeft, wat kan je zelf doen om je kind te helpen? 

t

Je wilt vooruit

Nu je weet dat er kansen zijn voor je kind, wil je ontzettend graag aan de slag en het liefst zo snel mogelijk vooruitgang boeken. Hoe ga je dat doen?

Je wilt je kind ook zélf kunnen helpen!

Het lijkt je super fijn als iemand je nu aangeeft welke stappen er te nemen zijn, weet wat er nodig is en zegt wat je kind gaat helpen. Want wat jij graag wilt, zijn tips en handvatten zodat je ook zélf aan de slag kunt om je kind te helpen! Je bent heel blij met de hulp die je krijgt, alleen vind je het ook heel fijn om niet afhankelijk te zijn van anderen.

Want je weet óók dat als er dingen zijn die jij zelf thuis kunt doen, dat je dan veel sneller vooruitgang boekt met/bij je kind. Dan wanneer je alleen een therapeut 1x in de paar weken met je kind laat werken. En de jonge jaren zijn het meest belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, dus de tijd tikt…

“Je kind kan veel meer dan dat wij denken en heeft alleen onze hulp nodig om te laten zien wat hij/zij in zich heeft!”

Prikkelverwerking als passie

Het in aanraking komen met Prikkelverwerking heeft mijn leven veranderd én is mijn passie geworden! Doordat ik zag wat voor verschil het werken aan de Prikkelverwerking kon maken in het leven van een kind dat zich anders ontwikkelt, wilde ik dit ontzettend graag delen met ouders. Intussen heb ik mij verder gespecialiseerd tot Prikkelverwerkingstherapeut en heb ik een brede ervaring doordat ik verschillende cursussen en opleidingen heb gedaan. Hierdoor kan ik je zoveel mogelijk tips en tools meegeven waar je zelf verder mee aan de slag kunt!

Ik laat je zien hoe je vanuit de interesse van je kind en door middel van spel inspeelt op zijn/haar behoeften. En geef je praktische tips mee passend binnen het dagritme van je gezin. Waardoor je kind zich verder gaat ontwikkelen op alle vlakken, er is toch niets gavers dan dat?

Ook betrekken we bepaalde materialen in het spel, waardoor je kind nét die prikkels krijgt die hij/zij nodig heeft

Waarom Prikkelverwerkingstherapie?

Op dit moment heeft je kind moeite met bepaalde prikkels en/of bepaalde prikkels juist nodig om verder te kunnen komen in zijn/haar ontwikkeling. Daarom laat je kind signalen of hulpvragen zien. Door de Prikkelverwerkingstherapie leert je kind beter om te gaan met die informatie/prikkels, waardoor hij/zij met prikkels uit de omgeving en het eigen lichaam ook beter om kan gaan. Hierdoor komt je kind beter in zijn/haar vel en kan daardoor weer verder groeien!

Omdat je kind tijdens de Prikkelverwerkingstherapie op een andere, nieuwe manier leert omgaan met bepaalde prikkels, worden er nieuwe verbindingen gelegd in de hersenen. Dit heet neuroplasticiteit.  We werken samen aan het leggen en uitbouwen van deze nieuwe “weggetjes”, waardoor een vaardigheid of het verdragen van bepaalde prikkels makkelijker gaat. We sluiten vanuit de interesse/belevingswereld van je kind aan door middel van spel, welk spelniveau je kind ook heeft. Plezier staat hierbij centraal! Je kind heeft niet eens door dat het eigenlijk therapie is 😊

Wat het traject jou en je kind oplevert:

Een blijer, ontspannen kind

Je kind kan beter omgaan met prikkels, waardoor het beter in zijn/haar vel komt en meer van zichzelf kan gaan laten zien!

Je kunt zelf verder

Je weet wat je kind nodig heeft en kunt hier direct op inspelen, doordat je geleerd hebt over én met je kind!

Kansen voor groei

Doordat de basis bij je kind steviger is, komt er ruimte voor verdere groei. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst!

Ervaringen van klanten

Inger heeft onze zoon met autisme, prikkelgevoeligheid en ontwikkelingsachterstand begeleid. Ze beschikt over kennis en ervaring op verschillende ontwikkelingsgebieden en wist op een speelse, doch doelgerichte manier uitstekend bij zijn verschillende behoeften aan te sluiten.

Haar tips en advies (bijvoorbeeld omtrent toepassen van diepe druk technieken van de Sensorische Integratie) hebben enorm geholpen. Wekelijks werden er weer flinke stappen met hem gezet. Daar komt nog bij dat hij altijd blij was om haar weer te zien! Wij raden haar van harte aan.

Fam. Janssen

“Inger, die haal je niet bij de Ikea, die haal je bij de feestwinkel!

Jij ben echt een feestkanon!”

Kind

“Jij bent echt de grappigste en gekste Inger van de hele wereld!”

Kind

Wat doen we tijdens het KANSEN-traject?

Eerst stellen we doelen, een belangrijke stap. Pas als je weet wat én waar je heen wilt, dan kun je er komen! 

Het traject is verdeeld over 12 weken, waarbij we één keer per 3 weken een sessie bij jullie thuis hebben. Zo heb je voldoende tijd en ruimte om zelf aan de slag te gaan met de tips en handvatten die je elke sessie krijgt!

De eerste 4 sessies zijn gave 1-op-1 sessies met je kind, waardoor de ontwikkeling een boost krijgt! Ik sluit aan vanuit spel/interesse en geef je kind precies die prikkels of beweging(en) die hij/zij nodig heeft. De laatste sessie is met jou en je kind samen! We doorlopen samen nog een keer alle tips en ik laat je zien hoe je deze tijdens je dag en vanuit spel in kunt zetten.

Om te zorgen dat je kind nog beter in zijn/haar vel komt, gaan we ook aan de slag met een werkboek en kun je materialen lenen waar dit passend is voor je kind! We halen zoveel mogelijk uit je kind én het traject laughing

Doordat we de basis van je kind hebben verstevigd, blijft je kind zich ook NA het traject verder ontwikkelen, super fijn toch! Het Groeiplan dat je krijgt, waarin alles op een rij staat, helpt je hierbij!

Topteam- sessie: Hierin laat ik je zien op welke manieren je kunt aansluiten bij de signalen die je kind geeft en wat hij/zij nodig heeft, zodat jullie een topteam worden!

Op de foto leg ik een diepe druktechniek uit 

Jouw investering in de verandering bij je kind

Alle trajecten zijn altijd persoonlijk en op maat. Indien gewenst kunnen er losse sessies worden bijgeboekt.

Vanaf een afstand van 25 kilometer worden er reiskosten a €0,35 per km in rekening gebracht.

Wil jij ook zelf je kind kunnen helpen met wat hij/zij nodig heeft?

Laten we dan samen met het traject aan de slag gaan!

Veelgestelde vragen

Prikkelverwerkingstherapie, is dat zweverig?

Prikkelverwerkingstherapie is niet zweverig, het tegenovergestelde juist! In 2020 is deze therapie zelfs door wetenschappelijk onderzoek als effectief bewezen. Ook werken we aan (wat ze in de wetenschap noemen) neuroplasticiteit, wat het leggen van nieuwe verbindingen in de hersenen betekent.

Dit is hoe neuroplasticiteit eruit ziet: filmpje.

Is het resultaat blijvend?

Jazeker! Omdat we nieuwe verbindingen leggen in de hersenen én je tips krijgt om deze nieuwe verbindingen uit te breiden en te onderhouden, blijft dit resultaat. Wat zelfs nóg mooier is, is dat je kind de “oude” verbindingen en manieren van reageren minder gebruikt, waardoor deze gaan vervallen. De nieuwe verbindingen en manieren van reageren krijgen méér aandacht en worden meer gebruikt waardoor dit de nieuwe manier van reageren en doen wordt.

Kan therapie ook zonder onderzoek?

Het is ontzettend belangrijk om eerst te kijken wat er zit achter het “gedrag” dat je kind laat zien, voordat je dingen gaat inzetten. Anders ga je schieten met losse flodders en de kans dat je raakt is dan heel klein. Met een gerichte aanpak passend voor jouw kind heb je een stuk sneller en beter resultaat. En het scheelt je veel tijd, energie, frustratie en teleurstelling.

Vanuit welke locatie werk je?

Ik sluit bij jullie aan in de thuissituatie, waar je kind het meest zichzelf kan zijn. Ouders ervaren dat het soms lastig is om een vraag of gedrag te omschrijven aan iemand. Door de situatie zelf te zien in de omgeving waarin het plaats vindt, weet ik precies wat jullie bedoelen.

Is er vergoeding mogelijk?

Op dit moment is er nog geen vergoeding mogelijk voor het traject.

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker, in overleg kun je het bedrag in drie gelijke maandelijkse termijnen betalen.

Eerdere tips/advies hielpen niet, wat maakt jouw therapie anders?

Ik geloof in de expertise van andere therapeuten en denk zeker dat zij je kind vooruit kunnen helpen. Waar veel therapeuten alleen niet vanaf weten, is het belang van een goede basis: de Sensorische Integratie (Prikkelverwerking). Dit kunnen ze ook niet weten, omdat ze dit vaak niet in hun opleiding krijgen. Voor een optimaal resultaat is het wél belangrijk om vanuit de basis van het kind te werken.

Daarnaast sluit ik bij jullie aan in de thuissituatie, in tegenstelling tot de meeste therapeuten. Hier kan je kind het meest zichzelf zijn en laat hij/zij waarschijnlijk meer van zichzelf zien dan in een andere omgeving waardoor een completer beeld ontstaat.

Doordat ik niet gebonden ben aan een bepaalde aanpak, richtlijnen, kaders of organisatie, kijk ik met een brede blik waardoor ik andere mogelijkheden zie. Ik leer jullie als ouders over de achterliggende oorzaken van de hulpvra(a)g(en) van jullie kind. Daarna krijgen jullie tools die praktisch toepasbaar zijn en in het dagelijks ritme van het gezin passen. Het traject is zo opgezet dat jullie na deze periode zelf verder aan de slag kunnen voor duurzame resultaten met de basis die we in korte tijd gelegd hebben. Zo versterken we juist jullie kracht en ervaren jullie meer onafhankelijkheid.

De CORONA-situatie, hoe ga je hier mee om?

Als ik bij jullie thuis kom voor een sessie, houd ik 1,5 meter afstand en schud ik geen handen. Ook zal ik vóór binnenkomst mijn handen desinfecteren. Tijdens de therapie met je kind kom ik vaak wel binnen de 1,5 meter. Daarom vind ik het belangrijk dat we transparant naar elkaar zijn over het wel of niet hebben van klachten, zo zorgen we er samen voor dat we gezond blijven!

Voordat ik bij jullie wegga, maak ik de therapiematerialen schoon. Hier neem ik zelf middelen voor mee.

Het verschil in de hersenen bij passieve of actieve therapie:

Passieve therapie (bv. koptelefoon of verzwaringsdeken) zet de prikkel en daarmee de verbinding aan of uit en actieve therapie (therapie vanuit spel), zorgt ervoor dat je kind anders met de prikkel om leert gaan, waardoor er nieuwe verbindingen worden gelegd.

Ervaringen van mijn klanten

Een aantal jaar geleden heb ik Inger leren kennen in het werkveld. Het klikte gelijk. Wat al snel duidelijk werd is dat Inger goed ziet wat een kind of jongere nodig heeft. Ze speelt daar op in met geduld en verliest hierbij de belangrijke dingen niet uit het oog. Inger is een gezellig en open persoon. Ze is niet bang voor een uitdaging en een harde werker.

Amber F.

Onze dochter heeft autisme, geen spraak, en vaste eet- en gedragsgewoontes. Sinds de start is Inger veel bezig met Sensorische Integratie. Hier heeft ze veel ervaring in en deelt deze technieken zodat wij er thuis ook zelf verder meer kunnen.

Onze ervaring is dat onze dochter door de gezichtstechnieken van de Sensorische Integratie die Inger toepaste, meer open staat voor ander voedsel. En dat ook meer proeft en eet, daar waar ze voorheen alleen een voor haar bekend eetpatroon had.

Ook is onze dochter de laatste tijd meer met haar stem bezig door geluiden te maken. Inger is zeer enthousiast en heeft veel geduld, wij zijn zeer tevreden.

Fam. De Jong

Wil jij ook leren hoe je je kind (verder) kunt helpen?

Laten we er dan voor gaan!